Ізраїль не допустить прямого постачання гуманітарних вантажів в сектор Газа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль не допустить прямого постачання гуманітарних вантажів в сектор Газа

Казна та Політика
178
Ізраїль не допустить прямого постачання гуманітарних вантажів в сектор Газа, заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман. Він відзначив, що влада не має наміру пропускати жодне судно, "яке загрожуватиме суверенітету нашої країни", передає РБК з посиланням на Associated Press.
За його словами, "у судна Rachel Corrie немає шансів дістатися побережжя Гази". Глава МЗС уточнив, що Ізраїль наполягає на розвантаженні судна в Ашдоді, і попереджає, що у нього немає шансів прорвати блокаду палестинського анклаву.
Ліберман запропонував розвантажити судно і у випадку, якщо там немає заборонених товарів і зброї, доставити все самостійно в Газу.
Відзначимо, Rachel Corrie не йшов у складі "Флотилії свободи" внаслідок технічних проблем і тепер має намір самостійно досягти побережжя Гази.
Нагадаємо, вранці 31 травня 2010р. ізраїльські військові в міжнародних водах напали на турецьке судно, що знаходилося у складі флотилії з гуманітарною допомогою, яка включала зокрема заборонені до ввезення в Газу будівельні матеріали. За неофіційними даними, втрати склали 19 людей. Більше 600 активістів було арештовано і відправлено до ізраїльських в'язниць після допитів.
Ізраїльська армія виправдала застосування сили в ході захоплення судна тим, що активісти атакували військових з ножами і палицями. Глава МЗС Ізраїлю Авікдор Ліберман заявив про зв'язок організаторів "Флотилії свободи" з чеченськими терористами, відзначивши, що єдиною метою флотилії було "кровопролиття і зіткнення", і ніяких інших завдань кораблі флотилії не переслідували.
Рішення ізраїльських збройних сил атакувати гуманітарний караван, щоб не допустити прориву блокади палестинського анклаву, викликало обурення в багатьох країнах. Євросоюз зажадав провести детальне розслідування інциденту. Франція і Німеччина заявили, що "шоковані" тим, що трапилося. Рада Безпеки ООН засудила подію, хоча і не назвала Ізраїль безпосереднім винуватцем інциденту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас