Американський сенатор назвав Обаму "тюрбаноголовим" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський сенатор назвав Обаму "тюрбаноголовим"

64
Член сенату штату Південна Кароліна республіканець Джейк Ноттс під час політичної інтернет-передачі Pub Politics назвав президента США Барака Обаму "тюрбаноголовим", повідомляє агентство Associated Press.
Слово "raghead", яке використав відносно президента США Ноттс, вживається в американському варіанті англійської мови як грубий варіант позначення людей з темним кольором шкіри, переважно пакистанців та індійців, проте воно також вживається і відносно вихідців з Африки.
Говорячи про шанси кандидата в губернатори Південної Кароліни від Республіканської партії Ніккі Хейлі, яка має індійське коріння, Ноттс зазначив, що в Білому домі вже сидить один "тюрбаноголовий" і призначати ще одного губернатором не варто. Згодом Джейк Ноттс приніс офіційні вибачення за свій вислів і зазначив, що це було лише жартом. Також він попросив зробити знижку на те, в рамках якої передачі він дозволив собі назвати Обаму і Хейлі "тюрбаноголовими".
Інтернет-шоу Pub Politics транслюється з бару, в ході передачі ведучі і гості випивають, і сам формат програми дозволяє іронічні і неформальні вислови. Ноттс зазначив, що запозичив свій жарт з комедійного шоу Saturday Night Live. Запис програми за участю сенатора на момент написання замітки на сайті Pub Politics опубліковано не було.
Американським політикам не вперше доводиться вибачатися за расистські вислови на адресу першого чорношкірого президента США. Найбільш високопоставленим з них виявився лідер демократичної більшості в Сенаті США Гарі Рід, який ще до перемоги Обами на виборах назвав майбутнього президента США людиною "зі світлим відтінком шкіри", здатним залежно від ситуації "говорити без негритянського відтінку". Коментар Ріда носив позитивний характер, проте він визнав необхідним вибачитися за свої слова.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас