Влада Угорщини не виключає можливого дефолту країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Угорщини не виключає можливого дефолту країни

Казна та Політика
773
Влада Угорщини не виключає кризи, подібної грецькій, передає Reuters.
За словами заступника голови правоцентристської партії Fidesz Лайоша Косу, бюджет країни знаходиться в набагато важчому стані, ніж вважалося раніше.
На прохання прокоментувати цю заяву, представник прем'єр-міністра Віктора Орбана Петер Сійярто заявив: "Ще прем'єр-міністр Ференц Дюрчань (від соціалістичної партії) говорив про дефолт. Більш того, він гордо заявляв, що Угорщина була на порозі дефолту, він говорив про це ще півтора роки тому, а потім з гордістю сказав, що зміг врятувати Угорщину від дефолту тільки за допомогою кредитів МВФ".
Розмови про дефолт по суверенних боргах "не перебільшення", додав представник прем'єра.
Раніше Сійярто повідомив, що новий уряд Угорщини планує вжити заходів щодо налагодження держбюджету, провести глибокі реформи і скоротити податки для збільшення конкурентоспроможності після оголошення про реальний стан справ з держбюджетом на 2010 р.
"Попередній угорський уряд фальсифікував дані щодо бюджету. У Греції теж фальсифікували дані. У Греції момент істини наступив. На Угорщину це ще очікує", - додав Сійярто. Він відзначив, що плани жорсткої економії і підвищення податків, які реалізовував попередній уряд, не спрацювали.
Нагадаємо, угорський фондовий індекс HCPI сьогодні впав на 4,8%, протягом дня він втрачав 8,4%. Акції найбільшого банку країни OTP подешевшали на 12%. Угорський форинт знизився до річного мінімуму, котирування акцій і держбондів показали рекордне падіння з листопада 2008 р.
Сьогодні також впали всі європейські індекси. Німецький DAX впав на 1,54%, французький CAC 40 - на 2,3%. Також в ході торгів євро відновив черговий 4-річний мінімум, опустившись нижче за позначку 1,21 дол.
Відзначимо, в кінці 2008 р. Угорщина отримала допомогу у розмірі 20 млрд євро від Міжнародного валютного фонду і інших організацій для запобігання національному дефолту країни внаслідок несплачених кредитів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас