Середньовіччя навчить британців жити без боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середньовіччя навчить британців жити без боргів

Казна та Політика
429
Жителі сучасної Великобританії могли б перейняти у англійців XII століття їх ставлення до грошей і навчитися жити, не залізаючи в борги. Про це пише газета The Daily Telegraph із посиланням на фахівця незалежного аналітичного центру New Economics Foundation Девіда Бойла.
За словами Бойла, в середні віки люди ставилися до грошей зі "здоровим скептицизмом", а також прагнули до встановлення справедливої (у етичному сенсі) ціни на товари і послуги. Втім, експерт додав, що навряд чи сучасним британцям захотілося б жити в суспільстві, де прийняті тортури і право першої ночі.
Бойл також відзначив, що починаючи з XII століття робота поступово віднімала у людей все більше часу. Якщо на початку XII століття середньому фермерові потрібно було працювати 170 днів на рік, аби забезпечити собі і своїй сім'ї гідне існування, то в середині XVI століття - вже 280 днів. Зараз же в звичайній сім'ї для нормального доходу повинні весь рік працювати обоє з подружжя.
Зараз державний борг Великобританії складає 40 відсотків ВВП, тобто близько 600 мільярдів фунтів стерлінгів. У Міжнародному валютному фонді вважають, що до 2014 року через витрати уряду на боротьбу з економічною кризою держборг країни зросте до 99,7 відсотка ВВП.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас