Главу МВС Франції оштрафували за расистські висловлювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Главу МВС Франції оштрафували за расистські висловлювання

Казна та Політика
233
Міністр внутрішніх справ Франції Бріс Ортефе засуджений до штрафу за расистські висловлювання.
Про це повідомляє сьогодні інтернет-версія газети “Le Figaro”.
За даними видання, сьогодні суд вищої інстанції Парижа засудив французького міністра до сплати 750 євро штрафу, а також до відшкодування позивачу - “Руху проти расизму і за дружбу між народами” - 2 тис. євро витрат на судочинство.
Видання відзначає, що інцидент, який розбирав суд, стався 5 вересня минулого року під час проведення традиційного літнього університету французької правлячої партії “Союз за народний рух” (UMP). Одна з юних прихильниць міністра розповіла йому про те, що один з молодих прибічників партії арабського походження їсть свинину і п'є пиво, що, за її словами, є ознакою “інтеграції”. На це Ортефе відповів: “Але це зовсім не так, він просто не відповідає прототипу”. Після того, як прихильниця сказала: “Це наш маленький араб”, міністр відповів: “Завжди потрібен один. Коли є один - все добре, коли їх багато - є проблеми”. Ці слова були зняті на відеокамеру і поширені в мережі Інтернет. Вони викликали хвилю протестів.
Незважаючи на те, що міністр висловив співчуття з приводу того, що його слова були неправильно інтерпретовані, відзначивши, що говорив він зовсім не про арабів, а про жителів регіону Овернь, з якого він сам походить, “Рух проти расизму і за дружбу між народами” вирішив звернутися до суду.
Під час засідання 16 квітня прокуратура просила послаблення, оскільки виражала сумнів в тому, чи можна вважати цей вислів міністра внутрішніх справ публічним, в той же час судді під час сьогоднішнього засідання вирішили інакше.
В той же час, як повідомляє інтернет-версія газети “Le Figaro”, Ортефе планує звернутися до апеляційного суду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас