Янукович передумав переводити армію на контракт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович передумав переводити армію на контракт

Казна та Політика
403
Президент України Віктор Янукович відмовився реалізовувати передвиборну обіцянку перевести з 2011 року українську армію на повністю контрактну форму служби. Таку думку висловив директор військових програм Центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Микола Сунгуровський.
Так, Сунгуровський, відповідаючи на запитання, що під час президентських виборів Віктор Янукович обіцяв, що вже з 2011 року українська армія повністю перейде на контракт, сказав: "Міністр оборони скоректував обіцянку Януковича, сказавши, що в Україні в 2011 році процес переходу на контрактну армію лише почнеться. Та і сам президент підтвердив, що у нас цього року жодних реформ не буде, а будуть лише заходи по стабілізації ситуації. А того бюджету, який виділений на оборону, - він навіть не передбачає яких-небудь реформ".
За словами військового експерта, з переозброєнням "взагалі "труба". Сунгуровський відзначає, що якщо тенденція збережеться, буквально через декілька років українські Збройні сили України перетворяться на "роззброєні".
За словами Сунгуровського, особливо з приходом нової влади загострилося питання з офіцерськими кадрами. "Пенсійні ініціативи, запропоновані урядом, теж не особливо подумавши, вони посіяли паніку, що призвело до того, що молоді і старі офіцери просто подали у відставку", - відзначає експерт.
Сунгуровський підкреслив, що наступного року "армію чекає провал" через таку кадрову політику.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас