Золото може подорожчати наступного тижня як альтернатива валютам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подорожчати наступного тижня як альтернатива валютам

Банківські метали
566
Золото може подорожчати наступного тижня, оскільки інвестори купуватимуть дорогоцінний метал як альтернативу вкладенням у валюти і "безпечній гавані", повідомило агентство Bloomberg.
Чотирнадцять з 20, або 70% трейдерів, інвесторів і аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, чекають підвищення вартості дорогоцінного металу наступного тижня. При цьому чотири респонденти прогнозують зниження його ціни і ще двоє зайняли нейтральну позицію.
"Люди по всій Європі, які усвідомлюють, наскільки погіршилась якість євро, шукатимуть безпеку в золоті, - вважає засновник онлайн-магазину GoldMoney.com Джеймс Турк. - Попит на золото з фізичним постачанням в Європі особливо високий".
Ціна золота зросла цього року при розрахунку практично у всіх основних світових валютах.
Більшість аналітиків чекали підвищення вартості золота на цьому тижні, проте їх прогноз не збігся з дійсністю. З початку поточного тижня ціна контрактів з негайним постачанням опустилася на 0,7%.
В Лондоні дорогоцінний метал торгується на рівні $1205,4 за унцію, що на 0,1% нижче за закриття попереднього дня. Котирування контрактів з постачанням в серпні на Comex подешевшали на 0,2% - до $1207 за унцію.
Тижневий прогноз вартості золота, заснований на опитуванні агентства, виправдовувався в 57% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас