Китай став світовим лідером за обсягом виробництва електронно-інформаційної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай став світовим лідером за обсягом виробництва електронно-інформаційної продукції

Казна та Політика
230
Заступник міністра промисловості та інформатизації КНР Лоу Циньцзянь заявив, що завдяки стрімкому розвитку впродовж багатьох років виробництво електронно-інформаційної продукції вже стало стратегічним, базовим і провідним стовпом національної економіки. За масштабами доходів у цій галузі Китай вийшов на перше місце в світі.
В 2009 році доходи сфери виробництва електронно-інформаційної продукції склали 5130,5 млрд. юанів, що склало близько 10% від доходів всіх галузей національної промисловості. Обсяг експорту товарів сфери налічував 457,2 млрд. юанів - 38% від загального обсягу експорту Китаю. Кількість людей, зайнятих у галузі електронно-інформаційної індустрії, складає 7 млн. 550 тисяч, що приблизно дорівнює 9% від загального числа співробітників у сфері промисловості. Китай займає перше місце в світі за обсягом виробництва основної електронно-інформаційної продукції, у тому числі кольорових телевізорів, мобільних телефонів, комп'ютерів і інших пристроїв.
Варто відзначити, що з січня по квітень поточного року додаткова вартість на електронно-інформаційну продукцію зросла на 21,7%, техніка була реалізована на суму 1790,3 млрд. юанів, що на 31, 4% більше в порівнянні з минулим роком, і на 22,2% - в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас