ЄК надасть Молдові в 2010 р. 66 млн євро для стимулювання економічного зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК надасть Молдові в 2010 р. 66 млн євро для стимулювання економічного зростання

Казна та Політика
118
Європейська комісія (ЄК) ухвалила рішення виділити Молдові в 2010 р. фінансову допомогу у розмірі 66 млн євро для стимулювання економічного зростання і сприяння скороченню рівня бідності. Як повідомили в постійному представництві Європейського союзу в Молдові, ці кошти будуть надані республіці в рамках програми співпраці ЄК з Молдавою на 2010 р., затвердженою Єврокомісією 1 червня 2010 р.
Програма передбачає підтримку дій молдовського уряду, направлених на стимулювання економічного зростання по всій країні. Особлива увага буде приділена програмі скорочення бідності в сільських населених пунктах. Крім того, програма допомоги ЄК підтримуватиме розвиток в Молдові енергетики, зокрема, виробництво енергії з біомаси для зміцнення енергетичної безпеки країни. Ця підтримка направлена на скорочення майже повної залежності Молдови від імпортних енергоресурсів.
Фінансова допомога в сумі 66 млн євро буде виділена Молдові Єврокомісією в рамках Європейського інструменту сусідства і співпраці, який передбачає щорічне надання коштів фінансової допомогт Молдові і 16 іншим державам-партнерам, розташованим вздовж східної і південної меж ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас