Росія, підсумки торгів: Зовнішнє тло протягом дня підтримувало зростання індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія, підсумки торгів: Зовнішнє тло протягом дня підтримувало зростання індексів

Фондовий ринок
147
Фондові торги в Росії закрилися в четвер, 3 червня, зростанням провідних індексів. За підсумками сесії РТС виріс на 0,67% і закрився на рівні 1393,12. ММВБ додав 0,69% - до 1350,48 пунктів.
Акції Аерофлоту до кінця торгів подорожчали на 2,73%. Компанія повідомила про чистий прибуток з МСФО за 2009 рік, що значно перевищує аналогічний показник 2008. Котирування нафтогазового сектора на тлі зміцнення цін на нафту також відчували себе досить упевнено. Так, папери Лукойлу додали 2,65%, а Газпрому підскочили на 1,88%. Гірше за ринок відчували себе акції Уралкалия (-1,28%), а також Полиметалла (-0,88%), пякі виступили лідерами падіння.
Індекс ММВБ почав торговельну сесію гепом вгору і підійшов впритул до рівня опору 1375 пунктів, поки, на думку аналітиків, його не протестувавши. За наявності сприятливого зовнішнього фону завтра індикатор може спробувати пробити це значення, услід за яким слідує опір 1415 пунктів. Найближчою підтримкою на даний момент виступає рівень 1310 пунктів.
"Зовнішнє тло протягом дня надавало підтримку зростанню. Інвестори в Азії і Європі, натхненні вчорашнім закриттям США, проводили торги на позитивній території. Вартість нафти і деяких металів також зміцнювалася, та і в цілому відсутність негативних новин радувала трейдерів, наголошується у вечірньому коментарі аналітика Олени Кожухової.
Опублікована в Штатах статистика показала зростання зайнятості в приватному секторі за травень, за звітом ADP, на 55 тис, тоді як кількість первинних звернень за виплатами з безробіття за минулий тиждень в порівнянні з попередньою знизилися з 463 тис до 453 тис. Виробничі замовлення в квітні зросли на 1,2%, а індекс ділової активності ISM в секторі послуг за травень не змінився і залишився на рівні 55,4 пункту. Статистика в цілому виявилася дещо гіршою за середні чекання, проте, не показала жодних негативних змін. Відкриття торгів в США сталося на зеленій зоні, що також підтримало наші індекси.
Сьогодні в США о16:30 відбудеться публікація важливої макроекономічної статистики за станом ринку праці в травні. Стане відома зміна кількості робочих місць в несільскогосподарському і виробничому секторі за травень (очікується зростання), а також рівень безробіття за аналогічний період, який, за середнім прогнозам, може знизитися з 9,9% до 9,8%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас