Брат Леха Качиньського не довіряє російському слідству — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брат Леха Качиньського не довіряє російському слідству

503
Лідер польської партії "Право і справедливість" і брат загиблого Президента країни Леха Качиньського Ярослав висловив недовір'я російському слідству в розслідуванні причин краху президентського літака.
"Слідство мають вести поляки. У даній ситуації наше слідство ніяк не може бути копією московського слідства", - заявив він.
Окрім цього, на думку польських експертів, опубліковані напередодні стенограми розмов у кабіні пілотів Ту-154 не дають відповідей на ключові питання.
Із самого початку польська влада заявляла, що всі матеріали, що стосуються цієї катастрофи, будуть розголошені. Виняток можуть становити лише дані, розголошення яких може нашкодити слідству, поки воно триває.
Оскільки ці стенограми не можуть завдати шкоди розслідуванню, їх вирішили опублікувати. Перед цим з документом ознайомилися члени Ради нацбезпеки, скликаної виконуючим обов'язки Президента Броніславом Коморовським.
"Здається, це нормально і правильно, коли керівники держави, лідери найбільших партій знайомляться заздалегідь з інформацією, про яку буде зовсім скоро говорити вся країна", - заявив Коморовський.
При цьому сам Ярослав Качиньський на засідання не з'явився.
"Я не хочу мати жодних привілеїв у зв'язку з цим. Так не повинно бути, що політики першими знайомляться зі змістом стенограм. Ще раз повторю - першими мають бути члени сімей жертв і їх представники", - підкреслив він.
Як повідомлялося, президентський літак Ту-154 розбився під Смоленськом 10 квітня. На борту було 96 осіб, включаючи президентське подружжя, а також політики, представники військового командування країни і громадські діячі. Ніхто з тих, хто був на борту, не вижив.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас