У Лондоні розпродали особисті речі Черчилля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лондоні розпродали особисті речі Черчилля

178
В Лондоні відбувся аукціон, під час якого було продано колекцію особистих речей колишнього прем'єр-міністра Великобританії сера Уїнстона Черчилля, пише The Daily Mail. Аукціон, організований Christie's, приніс 577 тисяч 63 фунтів стерлінгів (більше 845 тисяч доларів).
Особливий попит на торгах мали листи і щоденники прем'єра часів Другої світової війни. Так, листування Черчилля з парламентарем Еліотом Кроушоу-Уільямсом було куплене приватним колекціонером майже за 35 тисяч фунтів (при естимейті від шести до восьми тисяч). У своєму посланні Кроушоу-Уільямс закликав прем'єра піти на операцію з Адольфом Гітлером, а в у відповідь листі парламентареві Черчилль написав наступне: "Мені соромно читати Ваш лист. Я повертаю Вам його, аби Ви спалили його і забули про нього".
Крім того, на аукціоні була продана нерозкурена гаванська сигара, якою Черчилль в 1963 році пригостив свого приятеля (той сигару курити не став і зберіг її). Її остаточна ціна також перевершила естимейт - сигара пішла за 2 тисячі 125 фунтів, тоді як очікувалося, що її куплять за тисячу-півтори.
Колекцію речей Черчилля, що виявилася у розпорядженні Christie's, протягом 30 років збирав американський бізнесмен Малкольм Форбс, виконавчий директор компанії Forbes Inc. Аукціонний дім має намір продати речі сера Уінстона в три етапи: перший відбувся напередодні, другий відбудеться у грудні 2010 року в Нью-Йорку, а третій - влітку 2011 року в Лондоні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас