Франція погодилася виділити 111 млрд євро для наповнення стабфонду єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція погодилася виділити 111 млрд євро для наповнення стабфонду єврозони

Казна та Політика
263
Французький парламент остаточно прийняв поправки до бюджету, що дозволяють державі надати гарантії в розмірі 111 мільярда євро стабілізаційному фонду єврозони. Як повідомляє AFP, за надання гарантій виступила і правляча партія Союз за народний рух, і її головний опонент - Соціалістична партія.
Як відомо, про створення загальноєвропейського антикризового фонду міністри фінансів країн ЄС домовилися на початку травня. Його обсяг має скласти 750 млрд євро. З цієї суми 250 млрд надасть МВФ, решту - країни єврозони. Зокрема, Німеччина має намір видати гарантії в розмірі близько 148 млрд.
Тим часом, колишній міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг раніше заявив, що його країна не може і не підтримуватиме фонд термінової допомоги ЄС. Він мотивував це тим, що відповідальність за підтримку євро лежить на плечах країн обігу єдиної валюти.
Нагадаємо, євро став нестримно дешевшати на тлі фінансових проблем Греції, розмір державного боргу якої перевищив 100 відсотка ВВП, а бюджетного дефіциту - 12 відсотків ВВП. З метою недопущення дефолту в Греції ЄС спільно з МВФ вирішили передати Афінам протягом трьох років кредит на суму 110 млрд євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас