Залізничні квитки подешевшають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничні квитки подешевшають

471
Південно-Західна залізниця понизила розмір комісійних при оформленні і поверненні проїзних квитків. Такий крок був здійснений в рамках розслідування Антимонопольного комітету України (АМКУ). Сьогодні на розгляді в Комітеті перебувають аналогічні справи стосовно інших залізниць. Про це заявив глава АМКУ Олексій Костусєв.
Як повідомили в АМКУ, комісійний збір при покупці квитка був зменшений з 12 гривень до 10 гривень, при поверненні невикористаного квитка – з 15 гривень до 10 гривень. За даними антимонопольного відомства, нові тарифи вже введені в дію.
Південно-Західна залізниця виконала рекомендації АМКУ в процесі розгляду справи, переглянувши рентабельність цих послуг з 44% і 70% до 20% і 13% відповідно, йдеться в повідомленні АМКУ.
На розгляді в Комітеті зараз перебувають аналогічні справи стосовно Донецької, Львівської, Одеської, Південної і Придніпровської залізниць.
"Вимоги Антимонопольного комітету виконані, справа стосовно Південно-Західної залізниці закрита без застосування штрафу", – відзначив Костусєв.
За його словами, зниження комісійного збору залізниці дозволить громадянам заощадити десятки мільйонів гривень
"Такого підходу до справи ми чекаємо від всіх залізниць", - додав глава АМКУ.
У відомстві нагадують, що підвищення Південно-Західною залізницею розміру комісійного збору відбулося з 20 січня поточного року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас