Вінський: У ЖКГ України щорічно відмивається 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінський: У ЖКГ України щорічно відмивається 1 млрд дол.

Казна та Політика
766
Житлово-комунальне господарство потребує прозорих тарифів, порядних людей, а також наведення ладу в системі збору платежів. Саме це є запорукою успіху реформування ЖКГ, заявив лідер партії "Народна влада" Йосип Вінський, відповідаючи на запитання читача журналу "Людина і право" про підвищення житлово-комунальних тарифів і незрозумілі принципи їх формування.
"Якщо розібратися, скільки, хто, куди і за що платить, куди йдуть витрати - то, може, і непотрібно буде ставити питання про підвищення тарифів. Провівши (свого часу) таку ревізію в Міністерстві транспорту і зв'язку, мені вдалося збільшити його дохідну базу на 15 млрд дол.., за рахунок чого ми підвищили зарплати і наповнили бюджет", - сказав Й.Вінський.
Поки ж, на його думку, всі спроби держави розібратися в цьому питанні наштовхуються на "величезний опір "команди", яка контролює ЖКГ та відмиває не менше 1 млрд дол. щорічно". Для подолання цієї перешкоди, на думку Й.Вінського, потрібна велика політична воля і прозорість всіх механізмів. "Ті ж керівники міст, при бажанні, могли б з усією цією ситуацією розібратися", - вважає політик.
"Потрібно розуміти одне: комунальні послуги - це такий же товар, як хліб, масло, молоко. І за нього потрібно платити. Але потрібно розуміти структуру ціни - тоді не будуть виникати подібні питання. Поки ж цю структуру людям ніхто не може (або не хоче) показати", - резюмував Й.Вінський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас