У Австралії сотні папуг падають з дерев і поводяться так, ніби вони п'яні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Австралії сотні папуг падають з дерев і поводяться так, ніби вони п'яні

86
В Австралії зафіксовано незвичайне явище: сотні лорієвих папуг - маленьких яскраво забарвлених деревних папуг - падають з дерев і поводяться так, ніби вони п'яні, повідомляє AFP. Птахів, які впали, підбирають ветеринари, які намагаються привести папуг до тями.
"Вони дійсно поводяться, як п'яні: у них порушена координація, і вони постійно падають", - розповіла ветеринарний лікар Ліза Хансен з медичного центру для тварин, розташованого в місті Палмерстон, недалеко від Дарвіна.
За словами фахівців, падаючі з дерев папуги немов страждають від похмілля - прийшовши до тями, вони забиваються в куток в клітках, влаштовуються під аркушами паперу або просто лягають і не рухаються. Аби вивести птахів з цього стану, їх годують свіжими фруктами і солодкими кашами. Агентство відзначає, що ветеринари називають цей раціон пташиним варіантом "антипохмільної" дієти.
Поки причини "пияцтва" папуг не з'ясовані. Ветеринари передбачають, що порушення координації є симптом отруєння - можливо, птахи їдять якусь небезпечну для їх здоров'я рослину. Також фахівці висунули версію про те, що папуги підхопили небезпечний вірус, що швидко поширюється.
"В будь-якому разі за ними потрібний догляд, бо без належної турботи вони можуть загинути", - підкреслила Хансен.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас