Найближчим часом G20 не досягне згоди щодо податку на банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчим часом G20 не досягне згоди щодо податку на банки

Казна та Політика
138
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер не чекає, що на зустрічі Великої двадцятки (G20), яка відбудеться в Південній Кореї в найближчі вихідні, буде досягнутий консенсус щодо податку на банки.
Він відзначив, що в Європі, особливо у Великобританії, ідеї з цього приводу користуються підтримкою, проте, за словами міністра, популярності даних ініціатив у всій "двадцятці" зараз немає - в усякому разі, поки. "І я не думаю, що це зміниться в Кореї", - додав Гейтнер.
Гейтнер також повідомив, що найймовірніше, що в ці вихідні не буде угоди і з питання про нові вимоги до банківського капіталу і його ліквідності.
Крім того, в своєму виступі Гейтнер застеріг, що США, можливо, не зможуть бути для решти світу таким же крупним джерелом потенційного економічного зростання, як було у минулому. Він відзначив, що в світі необхідно провести "перебалансування" для того, щоб зростання виходило не лише від внутрішнього попиту в США, але і в інших країнах.
Гейтнер особливо підкреслив необхідність "відновлення балансу" в світовій економіці. При цьому, кажучи про плани реформ, глава Мінфіну США закликав робити їх максимально сприятливими для економічного зростання.
Серед необхідних перетворень Гейтнер виділив три ключові питання, серед яких підвищення прозорості фінансової системи і посилення вимог до розкриття інформації, вироблення підходів до ринків похідних фінансових інструментів (деривативів), введення нових вимог до капіталу.
Гейтнер підкреслив, що держави Європи продемонстрували здатність впоратися з проблемами державних боргів, проте додав, що збільшення прозорості фінансових установ і ринків допомогло б ослабити побоювання.
За словами міністра, США готові прислухатися до думки ключових партнерів, включаючи Росію, при роботі над планами реформування американських і світових фінансів.
Кажучи про кроки, зроблені Вашингтоном на користь решти світу, Гейтнер нагадав, що влада США розробила реформи фінансової системи для країни. За його словами, це було необхідно для виправлення того, що було зламане в системі США, розуміючи, що ці провали досить відчутні для всього світу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас