МВФ і Світовий банк закликали Україну до "амбітних" реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Світовий банк закликали Україну до "амбітних" реформ

801
Міжнародний валютний фонд і Світовий банк закликали політичних лідерів України до проведення більш амбітних реформ з метою скорочення бюджетного дефіциту і рівня інфляції. Про це повідомляє Bloomberg.
"Пропозиція про скорочення бюджетного дефіциту на 1% в рік не є амбітним завданням. Це призведе до зростання державного боргу протягом декількох років, перш ніж ситуація стабілізується", - заявив глава представництва МВФ на Україні Макс Альєр, який брав участь у засіданні комітету з економічних реформ на чолі з президентом країни Віктором Януковичем.
Україна повинна удосконалювати пенсійну систему і підвищити тарифи на використання енергоресурсів "значно" швидше, ніж заплановано в новій програмі реформ, відзначив директор Світового банку у справах України, Білорусії і Молдови Мартін Райзер.
Янукович намагається залучити інвестиції і відновити співпрацю з МВФ для того, щоб оживити економічне зростання після падіння цього показника торік на 15%. Нова програма реформ, на його думку, допоможе добитися зростання ВВП на 5% в рік. Україні необхідні додаткові фінансові кошти від МВФ, хоча фонд з листопада 2008 року вже надав країні $10,6 млрд.
Що стосується інфляції, те керівництво України розраховує обмежити її зростання на рівні 6% в рік до 2014 року, а дефіцит бюджету до цього часу має скоротитися до 2% від ВВП. В даний час інфляція на Україні складає 9,7% в рік, а дефіцит бюджету схвалений урядом на рівні 5,3%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас