Російську горілку заборонили експортувати на розлив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російську горілку заборонили експортувати на розлив

Казна та Політика
233
Російські виробники горілки втратило можливості експортувати свою продукцію на розлив - у цистернах, титанових бочках і спеціалізованих контейнерах. Відповідні поправки до ГОСТу було внесено Ростехрегулюванням, пише "РБК daily".
Ініціатором внесення змін до нормативного акту став Слідчий комітет при прокуратурі РФ (СКП РФ), який визнав, що такі заходи сприятимуть запобіганню реалізації різних злочинних схем.
Свої підписи під документом поставили директор Державної наукової установи Всеросійський науково-дослідний інститут харчової біотехнології Російської академії сільськогосподарських наук академік Віктор Поляков і завідувач відділом технології лікерогорілчаного виробництва Іосиф Бурачевський, після чого начальник управління технічного регулювання і стандартизації Ростехрегулювання Віктор Клюшников затвердив акт.
На думку оглядачів, ці заходи спрямовані проти групи SPI, що випускає горілку Stolichnaya і що експортує її до Латвії. У 2007 році гендиректор об'єднання "Талвіс" Олег Льовченко, отримав два роки позбавлення волі за незаконне підприємництво і отримання нелегальних доходів у розмірі 42 млн. руб.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас