"Українська біржа" відкрилась гепом вгору, позитивну динаміку показав також ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Українська біржа" відкрилась гепом вгору, позитивну динаміку показав також ПФТС

Фондовий ринок
140
Українські біржі, на тлі зовнішнього позитиву, відкрилися в четвер зростанням. Індекс акцій "Української біржі" (УБ, Київ) на п'ятій хвилині торгів виріс на 4,76% - до 1980,36 пунктів, індекс ПФТС - на 0,7% до 758,10 пунктів.
На думку інвестиційного консультанта компанії "Драгон Капітал" (Київ) Руслана Балабана, в четвер складається дуже позитивне зовнішнє тло, що успішно відіграв уранішній геп вгору індекс УБ.
"Украинські майданчики досить тривалий час знаходилися в бічному русі, тому позитивний настрій світових ринків був активно зустрінутий українськими інвесторами", - повідомив аналітик в уранішньому коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".
Відносно зовнішньої кон'юнктури, експерт, зокрема, відзначив завершення в середу зростанням торгів на фондових ринках США. Як повідомив Р.Балабан, причиною цьому послужили позитивні дані Національної асоціації ритейлеров США.
Крім того, в авангарді підвищення, за підсумками торгів на фондових майданчиках США в середу, були акції нафтосервісних компаній. Гравці вважали, що падіння котирувань цінних паперів цих компаній за підсумками торгів у вівторок, переоцінює потенційні втрати від розливу нафти в Мексиканській затоці.
Разом з тим, на позитивних статданих про продажі автомобілів і житла в США зростають в четвер і ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР). Звідний фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав в ході торгів в четвер 2,2% і склав 113,20 пунктів, продемонструвавши краще зростання з 22 лютого. Японський Nikkei 225 підвищується найшвидшими темпами з 3 грудня 2009 року, зараз показник підскочив на 3%.
Експерт також відзначив підвищення в четвер курсу євро до долара, а також відкриття в "зеленій" зоні фондових майданчиків Росії. Так, індекс РТС на відкриття виріс на 2,5%-2,7%, ММВБ показав зростання на 2%.
Крім того, коментуючи відкриття торговельної сесії українських бірж в четвер, аналітик інвестгрупи "ТАСК" (Київ) В'ячеслав Іванишин зазначив, що на внутрішній ринок вплинула новина про продовження реформ в енергогенерації.
Іванишин, зокрема, додав, що згідно з проектом програми економічних реформ України на 2010-2014 роки до кінця цього року планується надати можливість енергокомпаніям відключати боржників і почати приводити тарифи для населення до економічно обгрунтованого рівня.
А основним чинником, що сприяв уранішньому зростанню, за даними експерта, став зовнішній позитивний фон, зокрема, уранішнє зростання європейських фондових майданчиків в межах 1,5-2%.
В лідерах зростання на відкриття торгів на УБ виступили акції "Донбасенерго" - 4,47%, "Центренерго" - 4% і "Західенерго" - 2,3%.
Крім того, за даними Іванишина, на тлі інформації про переговори Brunswick Rail (Росія) відносно розміщення в Україні замовлення на виробництво більше семи тисяч залізничних вагонів, зростають акції Корюківського вагонобудівного заводу (+5,87%), Стаханівського вагонзаводу (+3,81%) і Маріупольського заводу важкого машинобудування (+3,05%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас