Тігіпко вважає випадки завищення вартості імпортованих товарів митним саботажем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає випадки завищення вартості імпортованих товарів митним саботажем

Казна та Політика
811
Віце-прем'єр-міністр з питань економіки Сергій Тігіпко вважає, що причиною випадків завищення вартості товарів, що імпортуються в країну, є саботаж співробітниками Державної митної служби.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра.
"Мені здається, що це (завищення вартості товарів, що імпортуються) - саботаж з боку тих митників, які отримали досить серйозні завдання по зборах, але не хочуть професійно працювати і разом з бізнесом шукати спільні рішення, а механічно піднімають вартість товарів, що імпортуються", - підкреслив Тігіпко, коментуючи звернення підприємців про неправомірні дії працівників митних служб, пов'язані, серед іншого, із завищенням вартості товарів, що імпортуються, і зростанням вартості сертифікаційних робіт.
На його думку, це може призвести до масштабних хабарів на митниці, а тиск на підприємців з метою отримання незаконних коштів, зрештою призведе лише до зменшення бюджетних надходжень.
Віце-прем'єр також повідомив про намір обговорити з представниками бізнесу першочергові кроки для врегулювання цієї ситуації на погоджувальній раді при Державній митній службі.
Як повідомляло агентство, раніше Тігіпко ініціював проведення нарад в областях між представниками Державної податкової адміністрації, Митниці і бізнес-асоціацій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас