У Британії на аукціоні продадуть Aston Martin Джеймса Бонда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії на аукціоні продадуть Aston Martin Джеймса Бонда

188
Автомобіль Джеймса Бонда Aston Martin DB5 буде виставлений на продаж на щорічному аукціоні "Автомобілі Лондона", який відбудеться 27 жовтня. Цей автомобіль брав участь у фільмах "Голдфінгер" і "Кулевидна блискавка", повідомляє видання The Wall Street Journal.
В теперішній час машина з номерною табличкою FMP 7B знаходиться у американця Джері Лі. Він придбав цей Aston Martin у 1969 році у самого автовиробника, до якого автомобіль повернувся після зйомок картин про Джеймса Бонде. Тоді DB5 коштував 12 тисяч доларів. За попередніми даними, на майбутньому аукціоні він може бути проданий за п'ять мільйонів доларів.
Aston Martin DB5, виставлений на продаж, оснащений гаджетами, які використовувалися у фільмі. Серед них - змінні номери, муляжі вбудованих автоматів, колісні диски з шипом, що висувається, куленепробивне вітрове скло і катапульта крісел.
Під час підготовки до зйомок бондіани компанія Aston Martin підготувала три таких автомобіля, проте пізніше з двох інших практично всі гаджети були зняті. Один з цих автомобілів ще в 1997 році зник із ангара в аеропорту Флориди, а другий зберігається у музеї в Нідерландах.
З 2008 року на британському аукціоні Bonhams був проданий спорткар Lotus Esprit 1976 року випуску, що брав участь в зйомках фільму про Джеймса Бондя "Шпигун, який мене любив". Новий власник, яким виявився американець з штату Джорджія, віддав за автомобіль 111,5 тисяч фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас