ОЕСР: Світовій економіці буде потрібен час для подолання кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР: Світовій економіці буде потрібен час для подолання кризи

186
Світова економіка переживає важкий період, і їй буде потрібен час, щоб повернутися до докризового стану, вважає генеральний секретар Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа.
"Наші суспільства зіткнулися з серйозними викликами як короткостроковими, такими як проблеми зростання, безробіття, дисбалансів бюджетів, так і довгостроковими, серед яких старіння населення і зміни клімату", - відзначив А.Гурріа, слова якого цитує агентство Bloomberg.
Генсек також заявив, що сподівається на швидкий вступ Росії до ОЕСР. З моменту вступу до посади в червні 2006 року А.Гурріа працює над розширенням організації в першу чергу за рахунок країн з економікою, що розвивається. В кінці травня Естонія, Ізраїль і Словенія отримали офіційні запрошення вступити до ОЕСР. Договір про приєднання Естонії буде підписаний 3 червня.
"Ми сподіваємося, Росія приєднається, це важливо також і для вас", - звернувся А.Гурріа до учасників семінару в естонській столиці. За його словами, Росія - це важливий партнер з точки зору економіки, бізнесу і торгівлі.
Росія знаходиться в процесі приєднання до ОЕСР. Російська заявка на вступ до цієї організації була подана в 1996 році. Через 11 років ОЕСР офіційно запросила Росію почати переговори про членство в організації. Росія може вступити до ОЕСР лише після приєднання до СОТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас