Депутат Київради: КМДА двічі "нагріє руки" на киянах підвищенням тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат Київради: КМДА двічі "нагріє руки" на киянах підвищенням тарифів

Казна та Політика
338
КМДА двічі "нагріє руки" на киянах: підвищенням тарифів на опалення і гаряче водопостачання і введенням додаткових зборів для виплати кредитів на 2 млрд грн, залучених для виплати боргів по різниці в тарифах "Київенерго" і "Київводоканалу". Так вважає депутат Київської міської ради, представник комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Микола Гоцький.
"31 травня КМДА синхронно реалізувала одночасно 2 способи заробити на киянах, обидва способи були так чи інакше анонсовані, але їхні невідомі до сьогодні деталі вражають", - коментує М.Гоцький.
Нагадаємо, розпорядження КМДА №392 від 31.05.2010 афішує планове поетапне підвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання з 1 вересня і з 1 листопада, а постанова Кабміну №371 від 31.05.2010 - доручення КМДА забезпечити кошти для погашення кредитів на 2 млрд грн за рахунок збільшення обсягів надходжень від плати за землю і оренду комунального майна.
"Таким чином від цих рішень влади кияни постраждають двічі: споживачі комунальних послуг - від підвищення, а підприємці - і від підвищення, і від примусового збільшення відрахувань у міський бюджет", - констатує депутат.
Водночас М.Гоцький вважає, що виконати доручення Кабміну фізично неможливо, враховуючи, що строк погашення кредиту - кінець 2010 р.
"Прийнятий Київрадою міський бюджет на 2010 рік не передбачає жодних резервів для збільшення надходжень за вказаними статтями, а якщо Київрада і ризикне підвищити плату за землю і оренду майна для підприємців, то останні просто припинять здійснювати платежі і тоді бюджет не дорахується навіть реально прорахованих надходжень", - впевнений він.
Також депутат відзначає, що із залученням кредиту в 2 млрд грн загальний обсяг боргів Києва сягне майже 9 млрд грн, що становитиме понад половину всього міського бюджету на 2010 р. Адже прийнятий Київрадою бюджет на 2010 р. передбачав граничний обсяг боргу Києва станом на 31 грудня 2010 р. у розмірі 6,749 млрд грн.
"Такі обсяги боргу неприпустимі, їх утворення демонструє повну непрофесійність керівників міста, які очевидно, не мають перспектив перемоги на чергових місцевих виборах, тому й не переймаються тим, як кияни відреагують на цю подвійну гру виключно на користь "Київенерго" і "Київводоканалу", - підкреслює М.Гоцький.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас