Янукович оголосив про початок першого етапу економічних реформ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович оголосив про початок першого етапу економічних реформ в Україні

Казна та Політика
5048
Президент України Віктор Янукович оголосив про початок першого етапу економічних реформ в країні, презентуючи програму економічних реформ.
"Я оголошую перший етап реформ, які повинні привести нас до успіху", - сказав він на засіданні Комітету економічних реформ.
За словами глави держави, перша мета програми - входження України протягом десяти років до двадцятки найбільш розвинених країн світу.
Крім того, в результаті реформ рівень життя в Україні повинен відповідати європейським стандартам, заявив він. Президент підкреслив, що для цього необхідно стабілізувати економіку України.
"Ми понизимо дефіцит бюджету і стабілізуємо державний борг, ми ослабимо податкове навантаження і розширимо податкову базу. Ми понизимо інфляцію, забезпечимо кредитування економіки і розвиток фінансового ринку, ми збільшимо фінансову і витратну автономію регіонів", - сказав В.Янукович.
Він відзначив, що реформи забезпечать зменшення адміністративного навантаження на бізнес.
Глава держави повідомив, що в планах також завершення приватизації і ефективне управління держвласністю. Він пообіцяв сприяння вільній торгівлі з ЄС, що сприятиме швидкому встановленню безвізового режиму з європейськими країнами.
В.Янукович запевнив, що реформи дадуть можливість провести реструктуризацію в паливно-енергетичному комплексі і житлово-комунальному господарстві.
Президент підкреслив, що ці реформи не проводитимуться за рахунок незахищених категорій громадян.
За словами глави держави, реформи також передбачають скорочення структури державних органів і підвищення професіоналізму державних службовців.
"Серед індикаторів успіху наших реформ - підвищення середньої тривалості життя людей", - додав він.
"Однією з важливих складових успіху реформ буде досягнення нами темпів зростання ВВП не менше 5% в рік. Вже в 2014 році ми понизимо інфляцію з 13 до 6%", - пообіцяв глава держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас