Роботодавцям заборонять зволікати з виплатами зарплат до кінця місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавцям заборонять зволікати з виплатами зарплат до кінця місяця

Казна та Політика
1481
Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону щодо термінів виплати заробітної плати. За даний законопроект проголосували 266 з 278 народних депутатів, зареєстрованих в сесійному залі. Закон встановлює, що зарплата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в терміни, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації або іншими уповноваженими на представництво трудовим колективом органами, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, який не перевищує 16 календарних днів і не пізніше 7 днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
Автор даного законопроекту нунсівець Володимир Марущенко пропонував визначити цей термін – 3 дні, але пропозиція не була підтримана, і тоді регіонал Олександр Стоян запропонував визначити термін – не пізніше 7 днів, посилаючись на те, що представники крупних підприємств відзначають, що у великих трудових колективах неможливо за три дні здійснити виплату зарплати.
Сьогодні на засіданні ВР був підтриманий лише цей законопроект від опозиції, останні законопроекти, які запропоновані представниками опозиційних фракцій, були або відхилені, або їх розгляд перенесений.
Нагадаємо, в засіданні парламенту не бере участі фракція БЮТ, яка покинула сесійний зал на знак протесту, оскільки парламент не підтримав включення до порядку денного сесії жодного з п'яти законопроектів, запропонованих народними депутатами від БЮТ і НУ-НС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас