Тігіпко: Кабмін планує щороку гасити 20% ПДВ-облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Кабмін планує щороку гасити 20% ПДВ-облігацій

Казна та Політика
401
Уряд планує, що щороку гаситиме 20% ПДВ-облігацій, випущених для відшкодування заборгованості по податку на додану вартість. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко.
"Передбачається, що папери (ПДВ-облігації – ред.) будуть випущені на п'ять років, і щороку п'яту частину ми гаситимемо повністю", – сказав С.Тігіпко.
При цьому він відзначив, що на сьогоднішній день немає можливості встановити прибутковість облігацій вище 5,5%. Проте, за словами віце-прем'єра, якщо облігації масово не реалізовуватимуться, дисконт може збільшитися.
"Дисконт, якщо всі зараз почнуть продавати ці папери на ринку, може бути і більшим. Якщо не поспішатимуть, потримають ці цінні папери і не будуть всі випускати на ринок, то дисконт значно скоротиться", – сказав С.Тігіпко.
Як повідомлялося, уряд планує для погашення накопиченої за 2009 рік і простроченої бюджетної заборгованості по відшкодуванню ПДВ випустити на суму боргу облігації внутрішньої державної позики, які матимуть вільний обіг на фондовому ринку.
Як заявив 26 травня ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров, найближчим часом уряд планує випустити ПДВ-облігації на суму 20 млрд. грн. на 5 років під 5,5% річних. Це будуть цінні папери в електронному вигляді, якими будуть підтверджені зобов'язання держави по виплатах. Дисконт планується на рівні не більше 10%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас