Фондові ринки Українки в середу зранку демонструють позитивну динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Українки в середу зранку демонструють позитивну динаміку

Фондовий ринок
170
Індекси українських фондових майданчиків в середу вранці демонструють позитивну динаміку, не дивлячись на відкриття "Української біржі" (УБ, Київ) в "червоній" зоні. Індекс акцій УБ за станом на 11:30 виріс на 0,21% - до 1873,90 пункти, індекс ПФТС - на 1,35%, до 739,18 пунктів.
Аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, коментуючи відкриття торгів, зазначив, що українські індекси в середу, як і раніше, зумовлюватиме зовнішня кон'юнктура. За даними аналітика, торговельна активність знаходиться на низькому рівні, здійснюються операції лише з найбільш ліквідними паперами.
Говорячи про перспективи руху індексів в найближчі два тижні, аналітик відзначив високу вірогідність їх корекції вниз. При цьому в даний час аналітики інвестгрупи розглядають робочий торговельний коридор індексу УБ на рівнях 1780-1900 пунктів, і відхід ринку в яку-небудь із сторін коридору визначить вектор його подальшого руху.
Оцінюючи внутрішнє новинне тло, експерт відзначив публікацію травневої статистики із гірничо-металургійного комплексу (ГМК). В той же час, за його словами, зважаючи на негативні сигнали, пов'язані із зупинкою низки виробничих потужностей, інвестори доки не можуть зважитись на активні дії відносно цінних паперів галузі.
На думку інвестиційного консультанта компанії "Драгон Капітал" (Київ) Олега Дрижака, драйвером динаміки індексів під час уранішніх торгів буде реакція американських інвесторів на статистику свого регіону в світлі нинішніх проблем Японії, Китаю і Німеччини. При цьому експерт відзначив негативну динаміку ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону (падіння від 0,5% - до 1,1%) на новині про відставку прем'єр-міністра Японії, а також китайського індексу Shanghai Composite на новині про потребу китайських банків в залученні додаткових засобів. Крім того, негативне тло створюють боргові проблеми в єврозоні.
Разом з тим, зазначив Дрижак, судячи з динаміки сировинних ринків, є шанси, що покупці все ж повернуться на ринок в середу.
В лідерах зниження на УБ на відкриття - акції "Стиролу" (-5,83%), Північного гірничо-збагачувального комбінату (-2,38%), Алчевського меткомбінату (-2,28%) і "Мотор Січі" (-2,14%).
Активність в секції термінового ринку FOUX тримається на низькому рівні. За перші п'ять хвилин укладено чотири операції на суму 39 тис. грн. за контрактом UX-6.10.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас