США починають кримінальне розслідування у зв'язку із катастрофою у Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США починають кримінальне розслідування у зв'язку із катастрофою у Мексиканській затоці

Енергетика
415
Уряд США почав кримінальне розслідування у зв'язку з аварією на нафтовидобувній платформі в Мексиканській затоці, яка призвела до загибелі 11 осіб і найбільшої в історії США екологічної катастрофи.
"Як ми вважаємо, у нас достатні підстави для кримінального розслідування", - сказав у вівторок генеральний прокурор США Ерік Хоулдер.
На прес-конференції він зазначив, що мав місце широкий спектр порушень, але не став уточнювати, відносно кого конкретно почато розслідування.
За даними The Wall Street Journal, прокуратура не хотіла б починати роботу слідчих на місці катастрофи, з моменту якої прошло вже більше місяця, поки продовжується робота із припинення витоку нафти з аварійної свердловини.
За словами експертів, проти British Petroleum легко можуть бути висунуті звинувачення в порушенні екологічного законодавства США. Що стосується кримінального переслідування, то для цього треба показати, що відповідач свідомо не виконав вимоги закону або ж що забруднення стало результатом недбалості.
Акції BP у вівторок різко знизилися, їх падіння з моменту вибуху на платформі вже перевищило 30%. Впали також папери Halliburton, який виконував роботи на свердловині. Британська компанія вже витратила на усунення наслідків аварії $990 млн.
BP планує на цьому тижні встановити під водою систему відкачування нафти на аварійній свердловині в Мексиканській затоці, аби припинити витік нафти. Раніше фахівці BP намагалися закрити свердловину ковпаком, відновити роботу замикаючого клапана, зацементувати свердловину, проте тричі зазнали невдачі.
Компанія продовжує також буріння двох розвантажувальних свердловин, за допомогою яких передбачається припинити витік з аварійної свердловини. Буріння свердловин, проте, завершиться лише в серпні
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас