Новий уряд Японії може підтримати ослаблення єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий уряд Японії може підтримати ослаблення єни

Валюта
224
Якщо нинішній міністр фінансів Японії Наото Кан стане наступним прем'єр-міністром країни після відставки Юкіо Хатоями, то національну валюту чекає падіння проти євро і американського долара, враховуючи попередні заяви глави мінфіну проти зміцнення японської єни, передає Dow Jones Newswires.
Голова уряду Японії повідомив, що Демократична партія прийматиме рішення про те, коли проводити вибори голови партії, багато спостерігачів вважають Кана найбільш сильним кандидатом.
Якщо Кан отримає посаду прем'єр-міністра, учасники ринку можуть стати чутливіші до ризику як вербальної, так і фактичної інтервенції, направленої на зростання єни, яке шкодить експорту. Після того, як в січні Кан став міністром фінансів, він сказав, що хоче "невеликого ослаблення" єни, а також зробив незвичайний крок, назвавши конкретний рівень для єни - за його словами, багато компаній сподіваються на те, що пара долар/єна торгуватиметься близько 95.
На даний момент пара долар/єна торгується по 91,62 проти внутрішньоденного мінімуму 90,89, до якого вона впала після відставки Хатоями.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас