На українському ринку акцій в перший день літа переважали "ведмеді" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українському ринку акцій в перший день літа переважали "ведмеді"

Фондовий ринок
149
Український фондові індекси у вівторок закрилися зниженням, слідуючи протягом торговельної сесії за динамікою європейських майданчиків: індекс "Української біржі" (УБ), відкрившись "гепом" вниз на 4%, до кінця дня практично відіграв падіння, скоротившись на 0,2% - до 1869,91 пунктів, індекс ПФТС впав на 1,33% - до 729,30 пункту.
Різке падіння українського ринку на відкритті було обумовлене посиленням зовнішнього негативу, викликаного можливим зниженням кредитного рейтингу Франції. Слабка макростатистика по єврозоні підсилила "ведмедячі" настрої, також на користь "ведмедів" зіграло досягнення парою євро/долар 4-х літнього мінімуму.
Разом з тим, розпродажі на українському ринку в першій половині дня змінилися обережними покупками в другій, а перед закриттям набули масового характеру з більшості ліквідних паперів, що дозволило українським індексам відіграти основну частину падіння.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, в середу вірогідне відновлення позитивної тенденції українських фондових індикаторів. Аналітик зазначив, що американський фондовий ринок після вихідних не підтримав песимізм, який переважав у вівторок на європейських фондових майданчиках. На його думку, в цілому на вітчизняному ринку є видимим тренд до активізації покупців, не дивлячись на переважання продажів цього дня.
На УБ в позитивній зоні змогли закріпитися акції Алчевського коксохімічного заводу (+13,13%), "Луганськтепловозу" (+5,89%), Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (+5,19%), "Західенерго" (+4,08%), "Житомиробленерго" (+4,05%), "Стиролу" (+3,24%), "Укрнафти" (+1,69%), Маріупольського заводу тяжмашу (+1,27%), Райффайзен Банку Аваль (+0,55%), шахти "Комсомолець Донбасу" (+0,21%).
Найбільше зниження продемонстрували акції Новомоськовського трубного заводу (-10,38%), "АвтоКрАЗа" (-5,59%), "Дніпроенерго" (-5%), Північного ГЗК (-4,47%).
На УБ у вівторок укладено операцій на 134,3 млн грн.
На ПФТС обсяг торгів акціями склав 15,1 млн грн. У лідерах за обсягом торгів виявилися акції "Дніпроенерго" (0%), "Укрнафти" (+1,28%), Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (0%), "Азовсталі" (-3,63%).
Як повідомили агентству аналітики "Трійка Діалог Україна", активність в секторі українських євробондів залишалася украй низькою в перший торговельний день літа. В той же час, випуски суверенних єврооблігацій, що котирувалися, Україна-16 і 17 знизилися, втративши по 0,75 п.п. Операцій і котирувань з коротших на кривій паперів протягом дня не було.
За словами експертів, єврооблігації "Нафтогаз України"-14 індикативно знизилися на 0,625 п.п., проте низька активність ринку не дозволяла оцінити дійсний спред активу.
В корпоративному секторі найбільш ліквідним інструментом залишалися єврооблігації ДТЕК-15, причому ціна активу знизилася на 0,75 п.п. - до 91,00-93,5% від номіналу. Попит з МХП-15 був зафіксований на рівні 90% від номіналу, тоді як пропозиція була в значній мірі індикативною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас