У Німеччині починаються пошуки кандидатів у президенти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині починаються пошуки кандидатів у президенти

263
Провідні німецькі політичні партії приступають до обговорення питання про кандидатів у президенти після несподіваної відставки з цього поста Хорста Келера. Цій темі була присвячена зустріч партнерів по правлячій коаліції - лідерів ХДС Ангели Меркель, ХСС - Хорста Зєєхофера і ВДП Гідо Вестервелле. Пізніше до них приєднаються глави парламентських фракцій.
Напередодні Меркель заявила, що після узгодження кандидатури в рамках коаліції про прийняте рішення будуть проінформовані лідери опозиційних партій. За словами канцлера, наступником Келера має стати людина, яка має шанси отримати загальне визнання. Лідер соціал-демократів Зігмар Габріель застеріг від прийняття рішення "з партійно-політичних міркувань". Кандидат повинен представляти інтереси більшості народу, підкреслив Габріель в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk. Він також відзначив, що ВДПГ, швидше за все, висуне власного кандидата. В зв'язку з цим спостерігачі нагадують, що коаліційні партії мають в своєму розпорядженні більшість голосів у Федеральних зборах, що обирають президента країни.
1 червня голова бундестагу Норберт Ламмерт оголосив дату проведення виборів нового глави держави. Вони відбудуться 30 червня, повідомляє агентство dpa.
До виборів обов'язки глави держави виконуватиме голова бундесрату, бургомістр Бремена Йенс Бернсен. Певний досвід у нього є, відзначає Spiegel Online. Бернсен неодноразово замінював Келера під час його зарубіжних поїздок і відпусток.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас