Антимонопольне відомство Казахстану порушило справу проти 6 операторів у зв’язку з дорогим роумінгом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольне відомство Казахстану порушило справу проти 6 операторів у зв’язку з дорогим роумінгом

233
Агентство Казахстану з захисту конкуренції порушило справу стосовно шести стільникових операторів - трьох російських і трьох казахстанських - підозрюючи їх у змові при здійсненні міжоператорської взаємодії при наданні послуг зв'язку в роумінгу, йдеться в повідомленні Федеральної антимонопольної служби (ФАС) РФ.
Казахстанське антимонопольне відомство порушило справу проти ВАТ "Мобільні Телесистеми", ВАТ "Вимпелком" і його казахстанської "дочки" "Кар-Тел", ВАТ "Мегафон", ТОВ "GSM Казахстан ВАТ "Казахтелеком" ("дочка" холдингу TeliaSonera) і ТОВ "Мобайл Телеком-Сервіс" (належить Tele2).
Комісія ФАС з розгляду антимонопольної справи стосовно російських операторів "великої трійки" 27 травня додатково виявила ознаки погоджених дій російських і казахстанських операторів на ринку послуг роумінгу, йдеться в повідомленні ФАС.
ФАС направила офіційну інформацію про докваліфікацію справи по ст. 11 закону "Про захист конкуренції" (заборона на угоди і погоджені дії) в антимонопольний орган Казахстану, який і проінформував російську сторону про порушення аналогічної антимонопольної справи стосовно стільникових компаній.
Відомства Росії і Казахстану вже приступили до спільного розслідування діяльності операторів стільникового зв'язку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас