Азаров: Україна має підтвердити Євросоюзу репутацію прогнозованого і сумлінного партнера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна має підтвердити Євросоюзу репутацію прогнозованого і сумлінного партнера

214
Україна має підтвердити Європейському Союзу, що є прогнозованим і сумлінним партнером. Як повідомили в Департаменті інформації і масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів, про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні української частини Ради з питань співпраці між Україною і ЄС.
"Нам необхідно мобілізуватися у відстоюванні національних інтересів в таких масштабних проектах, як співпраця з ЄС, і підтвердити репутацію прогнозованих, добросовісних партнерів", - заявив М.Азаров.
Прем'єр відзначив необхідність активізувати процес прийняття в парламенті низки законів, необхідних для укладання угод про асоціацію і про створення зони вільної торгівлі з ЄС. За його словами, основні документи необхідно прийняти у Верховній Раді України вже в найближчі дві-три тижні - до початку парламентських канікул.
За результатами засідання МЗС, Мінекономіки і іншим зацікавленим центральним органам виконавчої влади доручено внести пропозиції щодо підготовки позиції України для проведення наступного раунду переговорів про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом, а також продовжити роботу з Єврокомісією і державами-членами ЄС з метою узгодження проекту Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.
У свою чергу, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко відзначив значний прогрес в роботі з підготовки Угоди про асоціацію. Серед основних результатів він назвав готовність сторін "закласти нову основу для подальшого розвитку взаємин Україна-ЄС, перейти від партнерства до політичної асоціації і економічної інтеграції". Також, за словами міністра, істотно активізовані переговори про створення зони вільної торгівлі.
К.Грищенко підкреслив, що на сьогодні опрацювання політичної частини проекту Угоди про асоціацію на експертному рівні практично завершене, відкритим залишається обмежене коло питань.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас