Уряд дозволив КМДА залучити 2 млрд грн для розрахунків з Київенерго і Київводоканалом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд дозволив КМДА залучити 2 млрд грн для розрахунків з Київенерго і Київводоканалом

Казна та Політика
177
Уряд України дозволив Київській міській державній адміністрації (КМДА) залучити 2 млрд грн. кредитних коштів для погашення заборгованості по різниці в тарифах на тепло- і водопостачання перед ВАТ "Київенерго" і ВАТ "Київводоканалом". Відповідне рішення закріплене урядовою постановою №371 від 31 травня 2010 року.
КМДА дозволено залучити кредити на ці цілі без проведення тендерних процедур з терміном погашення до кінця поточного року.
КМДА доручено забезпечити перерахування залучених 2 млрд грн. на окремий рахунок "Київенерго" в Державному казначействі для подальшого погашення енергокомпанією заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ.
КМДА також доручено для забезпечення розрахунків по залучених кредитах, отриманих згідно з постановою, забезпечити надходження додаткових фінансових ресурсів до столичного бюджету за рахунок збільшення надходжень від плати за землю і оренду комунального майна.
Як повідомлялося, раніше "Київенерго" і "Київводоканал" заявили про можливе припинення надання послуг в столиці зважаючи на невирішеність питання погашення київською владою заборгованості перед компаніями.
У свою чергу, перший заступник глави КМДА Анатолій Голубченко відзначив, що столична міськдержадміністрація з метою вирішення проблеми, зокрема, розглядає питання про залучення кредитів під гарантії Кабінету міністрів або погашення заборгованості шляхом взаєморозрахунків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас