Мінфін Іспанії зосередився на реформі банківського сектора і ринку праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Іспанії зосередився на реформі банківського сектора і ринку праці

383
"Кошмарний сон" міністра фінансів Іспанії Олени Сальгадо закінчився після того, як ЄС схвалив план створення стабфонду в розмірі $925 млрд. Тепер її відомство зосередилося на реформі банківського сектора і місцевого ринку праці, повідомляє Bloomberg.
"В своїх кошмарних снах я бачила, що нам не вдасться розробити механізм стабілізації, але тепер він у нас є. Мене більше не мучать кошмари" – заявила міністр на нараді в міністерстві фінансів.
Уряд країни робить ставку на злиття низки ощадних банків. В результаті в Іспанії має залишитися не більше 20 регіональних кредиторів. Таким чином, число ощадбанків в країні має зменшитися більш ніж на 50%.
Місцевий ЦБ 22 травня цього року вже врятував один з постраждалих банків - CajaSur. Мінфін сподівається, що таке активне втручання держави в банківський сектор більше не знадобиться. Проте сама реформа галузі коштуватиме бюджету не менше 12 млрд. євро ($15 млрд.). Кошти знадобляться на покриття "поганих" боргів перед тим, як сильні банки поглинуть своїх слабких конкурентів.
Ще однією проблемою для Іспанії став рекордний для Європи рівень безробіття, що становить понад 20%. Особливо великий цей показник серед молоді - понад 40%.
Правляча соціалістична партія планує змінити правила на ринку праці, що допоможе скоротити прірви між умовами довгострокових контактів (одні з найзахищеніших в Європі) і положеннями тимчасових трудових угод (24% від загального обсягу контрактів), де працівник практично не має прав.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас