Медведев: Росії потрібна СОТ, але і СОТ потрібна Росія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведев: Росії потрібна СОТ, але і СОТ потрібна Росія

286
Президент РФ Дмитро Медвєдєв призвав США визначитися з питання про вступ Росії до СОТ.
"Мені здається, що всім, у тому числі і американським партнерам, пора б визначитися, що членство Росії в СОТ - це не морквинка, яку нам весь час пропонують як такий приз за хорошу поведінку", - сказав Д.Медвєдєв на прес-конференції після саміту Росія-ЄС. Він підкреслив, що "Росії потрібна СОТ, але і СОТ потрібна Росія".
"Досить дивно виглядає, що в рамках G20 Росія є єдиною країною, яка не є членом СОТ. Кому від цього гірше?" - сказав він.
Минулого тижня, зустрічаючись в Москві з представниками американського бізнес-співтовариства, Д.Медвєдєв сказав, що Росії "набридло вже бути в передбаннику, намагатися вступити в цю організацію (СОТ)".
Також президент відзначив, що країни Митного союзу (Росія, Казахстан і Білорусія) зараз перебувають на різних стадіях переговорів з СОТ, тому не відкидається можливість їх вступу до організації окремо.
"Не помінялася, тому що ми в принципі прибічники вступу до СОТ. Ми вважаємо, що без цього наша держава не може нормально розвиватися в світовому економічному просторі. Не помінялася, тому що ми не домовлялися ні про що інше з нашими партнерами (Білорусія і Казахстан), окрім як про те, що ми вступатимемо або разом, якщо вийде, а якщо ступнінь просунутості нашої по переговорах буде різна, а сьогодні це так, вступатимемо окремо", - сказав Д.Медвєдєв.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас