Майже 200 британських чиновників отримують більше від прем'єра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 200 британських чиновників отримують більше від прем'єра

374
Понад 170 державних чиновників у Великобританії заробляють більше від прем'єр-міністра Девіда Кемерона. Це з'ясувалося після того, як британський уряд розсекретив інформацію про доходи високопоставлених держслужбовців, повідомила у вівторок Бі-бі-сі.
Згідно з оприлюдненими даними, зарплата глави уряду складає 142 тис. фунтів стерлінгів на рік, трохи більше 17 тисяч доларів на місяць.
Тим часом виявилось, що оклади 172 чиновників перевищують 150 тис фунтів на рік. У міністерстві оборони таких 28 осіб.
Найбільш завидна зарплата, відзначає британська телерадіомовна корпорація, в глави Департаменту з питань справедливої торгівлі Джона Фінглтона. Він заробляє майже 280 тис. фунтів щороку. Глава Національної служби охорони здоров'я Девід Ніколсон і відповідальний за піар і інформаційні технології міністерства зайнятості і пенсій Джо Харлі отримують по 250 тис. фунтів на рік.
Влада прийняла рішення опублікувати дані про зарплати для того, щоб зробити роботу урядових служб якомога прозорішою і повернути довіру людей.
"Лише відкритість і повна підзвітність населенню допоможе нам повернути довіру людей", - сказав глава секретаріату кабінету міністрів Франсис Мод.
"Безумовно, ця відвертість буде не дуже зручна членам уряду, проте лише так британці зможуть насправді контролювати роботу властей", - додав він.
В опублікованому раніше на урядовому сайті заяві Д.Кемерон повідомив, що коли він заступив на прем'єрську посаду, йому кинулося в очі те, що інформація про роботу уряду захована в сейфі з написом "лише для міністрів і офіційних осіб".
"Я думаю, що це сміхотворно. Це ваші гроші, ваш уряд, і ви повинні знати, що відбувається. Тому ми збираємося зірвати цю завісу секретності і зробити все це настільки прозорим, наскільки це можливо", - сказав прем'єр, звертаючись до британців.
Уряд посилається на дослідження Кембриджського університету, який підрахував, що ця ініціатива може зберегти близько 6 млрд. фунтів.
Британський міністр у справах бізнесу Вінс Кейбл вже закликав зміцнювати фінансову дисципліну у сфері держслужби. Він заявив, що значні підвищення зарплат недозволенні, відзначає Бі-бі-сі.
В рамках більшої відкритості у вересні уряд почне публікувати подробиці укладених ним контрактів, в листопаді - свої витрати. З січня почнуть оприлюднюватися в інтернеті всі витрати місцевих властей на суму понад 500 фунтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас