Експерти сумніваються, що влада введе антикорупційну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти сумніваються, що влада введе антикорупційну реформу

510
Переважна більшість експертів сумніваються в готовності держави проводити реформи, пов'язані з вибудовуванням антикорупційної політики і політики у сфері прозорості управління публічними фінансами. Про це свідчать результати опитування Українського незалежного центру політичних досліджень, презентовані в медіа-холі.
Так, згідно з опитуванням, 71% експертів вважає, що наслідки таких реформ будуть суперечити становищу провідників влади.
Також 52% респондентів вважають, що з тієї ж причини буде складно діждатися проведення судово-правової реформи і виведення економіки з "тіні" (57%). Сюди ж належить реформа доступу до медичних послуг.
Крім того, на думку респондентів, відсутністю єдності в поглядах домінуючих владних груп пояснюються "провали" в розробці судово-правової реформи і реформи місцевого самоврядування (47,6%), адміністративно-територіальної (52%), виборчої (62%), системи організації державної влади і конституційною цілому, а також реформи системи вищої освіти.
Опитування експертів проходило в рамках завершення 100 днів президентства В.Януковича. Завдання дослідження полягає в тому, щоб встановити думки експертів з метою з'ясування принципів розвитку нового політичного режиму в Україні, його формату і динаміки, підстав політичної консолідації владних груп і впливу на формування політичного порядку денного.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас