На сировинному ринку спостерігається найсерйозніша корекція з моменту банкрутства Lehman — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На сировинному ринку спостерігається найсерйозніша корекція з моменту банкрутства Lehman

2960
Найбільший спад в на ринку сировинних товарів з моменту банкрутства Lehman Brothers Holdings підриває прогнози видання Wall Street щодо прискорення економічного зростання і підвищення цін на сировину.
Негативний вплив європейської боргової кризи на світову економіку надалі посилиться, і ринки сировини можуть увійти до "ведмедячої" фази, вважають експерти.
Індекс цін на сировинні товари, що розраховується Journal of Commerce, обвалився в травні на 57%, повідомляє агентство Bloomberg. Індекс відрізняється від інших сировинних індексів тим, що він відображає "чисті" ціни, а не їх середньозважені значення. Крім того, цей індикатор враховує лише сировину, що використовується в промисловості, наприклад, нафта, сталь, нікель, олово, алюміній, бавовна, джут, не включаючи продовольчі товари і дорогоцінні метали.
"Зі зниженням інтересу до ризику зменшується і очікуване зростання. Попит на сировинні товари буде слабший, ніж міг би бути в іншому випадку", - стверджує глава Curium Capital Advisors Колін Фентон.
"Теперішнє падіння товарних індексів говорить нам, що пік глобального промислового зростання є неминучим, він тут, він досягнутий прямо зараз, - говорить Лакшман Ачутан з Economic Cycle Research Institute. - Ринкам доведеться мати справу з реальністю можливого сповільнення зростання глобальної економіки".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас