Все керівництво алжирської Sonatrach звільнено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все керівництво алжирської Sonatrach звільнено

Енергетика
487
Все керівництво алжирської національної нафтогазової корпорації Sonatrach звільнено у зв'язку з корупційним скандалом. Як передає ІТАР-ТАРС, рішенням президента Алжиру Абдельазіза Бутефліки у відставку відправлені генеральний директор Sonatrach Мохаммед Мезіан і чотири віце-президенти корпорації.
Вони вже були поміщені під варту або під домашній арешт у зв'язку з проведенням розслідування за підозрою в розкраданні сотень мільйонів доларів з державної казни.
Sonatrach - провідна алжирська компанія, яка займається видобутком нафти і газу, і забезпечує до 90% валютних надходжень у казну держави.
Один із звільнених чиновників також очолює другу за величиною авіакомпанію країни, де почато окреме слідство у справі про корупцію.
Днями звільнений з посади Шакиб Хеліль - міністр шахт і енергетики, в недавньому минулому глава ОПЕК. Він вважається близьким сподвижником президента, і стосовно нього розслідування не ведеться, але алжирська газета Liberte вважає, що за цією відставкою може послідувати і пред'явлення звинувачень.
Хеліля змінив Юсеф Юсефі, а главою Sonatrach призначений Нордін Шеруаті. Обох розглядають як висуванців збройних сил.
Алжир - учасник ОПЕК і Форуму країн-експортерів газу - щороку експортує понад 60 мільярдів кубометрів газу, а також є восьмим за обсягом в світі експортером нафти. Sonatrach - монопольний експортер нафти і газу з Алжиру і єдиний оператор або партнер всіх проектів у нафтогазовій галузі країни.
Антикорупційні розслідування ведуться в Алжирі стосовно багатьох державних компаній. Вбивство начальника поліції Алжиру Алі Туансі в лютому цього року в його кабінеті алжирські ЗМІ розглядають як помсту корупціонерів за розслідування контрактів на закупівлю зброї.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас