Батьки не переконали суд, що людину створив Бог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Батьки не переконали суд, що людину створив Бог

82
Окружний адмінсуд Києва залишив без розгляду позов вісьмох батьків до Міністерства освіти, в якому вони вимагають, аби в школі викладалася і теорія, за якою людина була створена Богом, а не пішла від мавпи.
"Це був наш тактичний хід, ми побачили, що суд необ'єктивно розглядає нашу справу, не викликає наших свідків і відхиляє всі клопотання", - розповів в коментарі газеті "Сегодня" представник позивачів, юрист Володимир Шепетько.
"Ми подали клопотання, аби суд залишив справу без розгляду, і він виніс таку постанову. Тепер ми подаватимемо апеляцію, адже суд не вислухав одного із позивачів, порушивши тим самим процедуру. Буде нове засідання, вже з іншим складом суддів".
"Щоб отримати гарну оцінку в школі, моя дитина повинна лукавити, стверджуючи, що людина пішла від мавпи, хоча вона знає, що людина - вінець Божого творіння", - розповіла газеті один з позивачів, мешканка Дрогобича Тамара Козиній. Її 9-річний син Микола ходить, як і вона, до православної церкви Московського патріархату.
" За її словами, сучасна молодь паскудить у під'їздах, матюкається і п'є саме тому, що їй з дитинства закладається думка, що вони пішли від мавп. Вона уточнила, що позов подавали представники різних конфесій - і православні, і католики, і протестанти.
Як зазначає видання, вчителям біології на практиці доводиться стикатися з тим, що їх учні не вірять в теорію еволюції. "Я сама більше вірю в Бога, ніж у Дарвіна, - розповіла вчителька біології Рожнятівської середньої школи Наталя (Івано-Франківська область). - Діти часто обурюються: чого це ми повинні вивчати, що ми пішли від мавпи? Я їм відразу ж пояснюю, що теорій багато, і якщо ми їх вивчаємо, це зовсім не означає, що так і є насправді".
Офіційна церква згодна з думкою батьків - діти повинні знати не лише теорію еволюції. "Церква дотримується тієї точки зору, що вивчати потрібно всі теорії, адже наука не стоїть на місці. Вилучати теорію еволюції з підручників не потрібно. До речі, той факт, що людина пішла від мавпи - це якраз недоведена частина теорії еволюції Дарвіна. Проте в багатьох моментах вона виявилася правильною, коли йдеться про походження видів, наприклад, черепах", - пояснив керівник прес-служби УПЦ (МП) Василь Анісимов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас