Єлизавета II вимагає підвищення зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єлизавета II вимагає підвищення зарплати

Казна та Політика
446
Казначей Єлизавети II Алан Рід заявив, що королівська сім'я витрачає більше, ніж заробляє. У зв'язку з цим в Міністерство фінансів Великобританії був направлений запит з проханням підвищити зарплату Єлизаветі II на 6 млн фунтів (близько €7 мільйонів). Планується, що додаткові кошти покриють витрати на проведення офіційних банкетів і оплату послуг покоївок і офіціантів.
Видання Daily Mail відзначає, що зарплата королеві не підвищувалася останні 20 років. За цей час в країні сталася інфляція практично на 80%. В даний час Кабінет міністрів виплачує королеві €18 млн на утримання резиденцій, якими вона користується, а ще €10 млн йде на покриття представницьких витрат.
До того ж Єлизавета II втратила більше третини свого інвестиційного капіталу, що дорівнює 37 млн фунтів стерлінгів ($70 млн) в результаті світової фінансової кризи. Біржові коливання знецінили папери, в які були вкладені її гроші.
Доповідь про фінансовий стан королівської сім'ї буде представлена парламенту Великобританії 3 липня. Передбачається, що додаткові гроші Єлизаветі II виділять із коштів 2012 р., відкладених на святкування ювілею королеви, яка відзначить 60 років сходження на престол.
Утримання монархії обходиться Британії більш ніж в €48 млн щороку, і це виключаючи витрати на безпеку. Виходить, що кожен житель країни віддає трохи менше одного євро на рік на користь королівської сім'ї.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас