Український фондовий ринок відкрив ринок зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фондовий ринок відкрив ринок зростанням

Фондовий ринок
182
Негативна динаміка провідних американських індексів, на інформації про зниження рейтинговим агентством Fitch кредитного рейтингу Іспанії, не вплинула на торги в Азії і Європі.
Азійські ринки завершили торговельну сесію приростом, на російських і європейських майданчиках торги проходять у вузькому діапазоні, що обумовлене відсутністю торгів у Великобританії і США. З макроекономічної статистики варто виділити дані ВПП Канади за 1-й квартал, результат в 6,1% річних перевищив прогноз експертів в 5,9%, з єврозони статистика надійшла змішана.
Український фондовий ринок, на відміну від сусідніх майданчиків, в понеділок, 31 травня, показав приріст в 3,51% з індексу УБ, що відповідає значенню в 1873,72 базисних пунктів. "Після позитивного відкриття торгів, індекс УБ опускався нижче за нульову відмітку, далі до кінця торговельної сесії торги проходили в зеленій зоні.
Обсяги торгів за день зменшилися до 75 млн. гривень, з яких 4,5 млн. гривень обіг в секції термінового ринку", - говорить трейдер інтернет-брокера iTrader Олег Щекін.
За результатами торговельного дня приріст краще за ринок показали такі ліквідні папери як PGOK і MSISH, які додали 7,17% і 4,59% відповідно. У червоній зоні завершилися торги з акцій AVDK, які втратили 1,06%.
Лідером з кількості операцій і обсягу торгів виступає UNAF, з результатом 570 операцій і обсягом в 15 млн. гривень, що складає 20% від загального обігу, приводом послужило закриття реєстру акціонерів, перед виплатою дивідендів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас