НБУ вважає передчасним зміцнення курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вважає передчасним зміцнення курсу гривні

Валюта
4044
Національний банк України, який щодня здійснює інтервенції з придбання надлишкового обсягу пропозиції інвалюти на міжбанківському валютному ринку, і, тим самим, стримує зміцнення гривні, вважає передчасним значне посилення національної валюти, незважаючи на перевищення обсягу пропозиції над попитом на міжбанку. Про це на засіданні фінансового прес-клубу "Антикризові стратегії для України: як відновити кредитування економіки" заявив заступник директора департаменту монетарної політики НБУ Олександр Арсенюк.
"Говорити про те, що прийшов час зміцнювати курс (гривні), поки не можна", - сказав він.
Таку позицію регулятора Арсенюк мотивував тим, що економіка ще повністю не здолала наслідки кризи, а приплив валюти в країну не є стійким і стабільним.
"Рано говорити, що економіка запрацювала на всі 100% і стабільно йде виручка від експортерів. Крім того, обсяг інвестицій ще малий", - сказав він.
В зв'язку з цим НБУ вважає найбільш правильною в даний час стратегію підтримки стабільності курсу гривні, без допущення якихось різких коливань.
"НБУ бачить своє завдання в утриманні курсу від значних коливань", - сказав Арсенюк.
Він також відзначив тенденцію припливу депозитів фізосіб, - з початку 2010 року, за його даними, обсяг таких вкладів збільшився на 10%, при цьому темпи приросту гривневих депозитів втричі випереджають темпи приросту валютних.
За словами банкіра, це свідчить про підвищення довіри до національної валюти.
Як повідомляло агентство, протягом останніх тижнів НБУ викупляє надлишок пропозиції доларів на міжбанку по курсу 7,9250 UAH/USD, стримуючи тим самим зміцнення курсу гривні значніше цього рівня.
Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр з питань економіки Сергій Тігіпко виступає за посилення курсу гривні. В той же час він вважає, що політика Національного банку є цілком з'ясовною і логічною.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас