Євросоюз планує підтримку секторальної політики Україні в екологічній галузі у розмірі 35 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз планує підтримку секторальної політики Україні в екологічній галузі у розмірі 35 млн євро

Казна та Політика
185
Євросоюз планує підтримку секторальной політики Україні в екологічній галузі у розмірі 35 млн євро. Про це повідомив глава відділу політики, преси й інформації Представництва ЄС в Україні Золтан Салай.
"Бенефіціаром програми стане Міністерство економіки України, яке розподілить отримані кошти відповідно до цілей програми. Планується, що перші транші за програмою Україна отримає вже в 2011 році", - сказав З.Салай.
Начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища в Донецькій області Сергій Третьяков відзначив, що вирішення питання екології України неможливе без розгляду проблем екології в Донецькій області, оскільки 38% викидів шкідливих речовин в атмосферу України проводиться на території Донбасу.
"Мільйони євро, виділені Францією, Великобританією й іншими країнами були витрачені на реконструкцію декількох ТЕЦ і ліквідацію мартенівських печей на заводах "Донецьксталь" і "Азовсталь". Крім допомоги, отриманої від інших країн, силами власників промислових підприємств Донбасу було створено "Фонд навколишнього середовища", який щорічно збирає близько 25 млн євро", - сказав С.Третьяков.
За його словами, 1 млн євро щорічно виділяється на відновлення і підтримку природоохоронного комплексу регіону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас