Громадські організації закликають владу повністю заборонити рекламу тютюнових виробів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадські організації закликають владу повністю заборонити рекламу тютюнових виробів в Україні

Казна та Політика
106
Верховна Рада має прийняти законопроект, який повністю заборонить рекламу тютюнових виробів, переконані в коаліції громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну" Ганна Гопко.
"Ми чекаємо, що народні депутати підтримають законопроект, який повністю заборонить рекламу тютюнових виробів, спонсорство і стимулювання продажів. Це дозволить уберегти підлітків і українських жінок від агресивної тактики тютюнових компаній", - сказала координатор вищезгаданої коаліції Ганна Гопко.
Г.Гопко відзначила, що в Україні спостерігається тенденція до зменшення кількості курців: у 2005 році їх кількість склала 37%, а в 2009 році - 26%.
"Без комплексного введення заходів такого результату вдалося б дуже складно досягти", - підкреслила вона.
Г.Гопко назвала половинчастим кроком в боротьбі з курінням скасування лише зовнішньої реклами тютюнових виробів в Україні. "Заборонити рекламу частково - крок неефективний", - сказала вона.
До Маніфесту українців проти куріння, що існує з 2008 року, в нинішньому році приєдналися президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, срібний призер Олімпіади з плавання Денис Силантьєв, співак Василь Бондарчук, телеведуча Марічка Падалка.
Маніфест закликає продовжити підвищення акцизів і цін на сигарети, заборонити будь-яку рекламу тютюнових виробів, у тому числі через інтернет, спонсорство і промо-акції, а також зробити на 100% вільним від тютюнового диму закриті робітники і громадські місця.
Крім того, коаліція громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну" провела в понеділок на Європейській площі в Києві акцію під назвою "Відберемо лассо у "ковбоя смерті".
Учасники акції розіграли театралізоване дійство. Під час його верхи на конях їздили ковбої, які символізували тютюнові компанії. Вони накидали лассо на дівчат. По завершенні дійства дівчини були звільнені, лассо у ковбоїв відібрали.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас