Тріше: Країни, що розвиваються, пережили кризу краще, ніж розвинені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Країни, що розвиваються, пережили кризу краще, ніж розвинені

Казна та Політика
539
Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше заявив, що країни, які розвиваються, перенесли всесвітню економічну рецесію краще, ніж розвинені, повідомляє Bloomberg.
"Країнам, що розвиваються, також було завдано дуже значного збитку, проте як група вони залишаються джерелом сили для світової економіки", - заявив президент Тріше за допомогою відеозв'язку на конференції Банку Кореї сьогодні, відповідно до тексту його промови, оприлюдненої ЄЦБ у Франкфурті.- "Отже, не дивно, що завдяки кризі краще усвідомлюється їх все більше економічне значення і необхідність в їх включення до глобального управління".
Міжнародний валютний фонд минулого місяця заявив, що економіки, що розвиваються, включаючи Бразилію і Росію, зростуть на 6,3% цього року - приблизно втричі більше темпів зростання розвинених країн.
Президент ЄЦБ Тріше також зазначив, що "міжнародне співтовариство визначило "Велику двадцятку" як головний форум для міжнародного економічного співробітництва".
"Велика двадцятка" виробляє близько 85% світового валового продукту. До неї входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, Сполучені Штати, Сполучене Королівство, Туреччина, Франція, Південна Корея, Південно-Африканська Республіка, Японія і Європейський Союз. Цього року головує в двадцятці Корея.
Світова економіка в нинішньому році зросте на 4,2%, прогнозує МВФ 21 квітня, після спаду виробництва на 0,6% торік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас