Компартію Молдови - під заборону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компартію Молдови - під заборону

Казна та Політика
196
Уряд готує законопроект, який засуджує комуністичний режим і забороняє ПКРМ і її символи - серп і молот.
Нова влада Молдови, що позиціюють себе як ліберально-демократичні сили, придумала, як вивести з участі в осінніх парламентських виборах головних суперників - партію комуністів (ПКРМ), яка була правлячою 8 років, а зараз має більшість в парламенті серед партій - 43 мандати.
В. о. президента спікер Міхай Гімпу, що представляє Ліберальну партію, заявив що для внесення до парламенту готується законопроект, який засуджує комуністичний режим і забороняє ПКРМ, а також її символи - серп і молот. "Комунізм варто засудити хоч би за те, що жителі Молдови живуть в убогості, і винне в цьому комуністичне минуле. До того ж партія комуністів Молдови є спадкоємицею тоталітарного комуністичного режиму", - зазначив Гімпу.
Цей законопроект може бути легко ухвалений - для цього вистачає 53 мандатів, що є в Альянсу, котрий нині перебуває при владі, за європейську інтеграцію.
Нинішня розстановка сил у парламенті, який не дозволяє жодній стороні обрати президента (потрібен 61 мандат), може зберегтися, якщо у виборах братимуть участь комуністи: за останніми опитуваннями, ПКРМ може розраховувати на 44-49%, тоді як рейтинг інших партій падає, а ті ж ліберали набирають лише 3%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас