Барак Обама узяв на себе відповідальність за отруєний нафтою залив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Барак Обама узяв на себе відповідальність за отруєний нафтою залив

Енергетика
360
Президент США Барак Обама визнав свою провину у поганій якості робіт із ліквідації витоку нафти в Мексиканській затоці.
Обама заявив, що адміністрація діяла недостатньо оперативно і недооцінила масштаби катастрофи. Президент також визнав, що Білий дім повинен був вимагати від нафтової компанії BP термінового надання знімків місця витоку. Окрім цього, Барак Обама вважає, що йому слід було раніше вжити заходів із посилення регулювання буріння шельфів.
"Якщо ви хочете знати, на кому лежить відповідальність за те, що сталося, то я беру її на себе", - сказав президент.
20 квітня на платформі Deepwater Horizon біля берегів Луізіани стався вибух. В результаті аварії загинуло 11 робітників. Нафтова свердловина була пошкоджена в трьох місцях, з неї почала витікати нафта.
Протягом місяця з гаком компанія BP намагалася зупинити витік всілякими способами. Майже всі рішення були недієвими. Екології регіону було завдано серйозного збитку. Збитки BP, за останніми даними, складають майже мільярд доларів. Після катастрофи Обама заборонив буріння нових свердловин на шельфі.
27 травня BP відзвітувала про зупинку витоку нафти, проте через декілька годинників стало відомо, що роботи ще не завершені: фахівці закачують в свердловину спецрозчин. Ефективність цієї операції доки не підтверджена.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас